Sexi pojat ebony sex homoseksuaaliseen

Mutta niin käsitellään paljon muutakin: Sosiaalinen elämä ja sen vaikeudet ovat arkipäivää lapsellekin. Tottakai aivan eri tasolla ja tavalla kuin teini-ikäisen tai keski-ikäisen, mutta on kuitenkin. Ja kylmä fakta on myös se, että jokainen ihminen tulkitsee laulunsanoituksia omista lähtökohdistaan, omalta kokemuspohjaltaan, omaan elämäänsä peilaten. Lapsi ei siis todennäköisesti ajattele olevansa se, jonka kanssa joku käy kerran kiksauttamassa ja samalla vahingossa pettää vakikumppaniaan.

Koska 4 Lapsien pitäminen täysin typerinä Tietenkin lapsia täytyy suojella, tukea ja kasvattaa mahdollisimman ehjiksi aikuisiksi. Tällainen kohu ei vain tee niin hiukkaakaan. Suuri osa vanhemmista on hirveän kyvyttömiä puhumaan seksuaalisuudesta tai seksistä lapsille. Siksikin videon poistaminen ja siitä järkyttyminen tekee maailmalle hallaa: Voi lapsi siinä sitten miettiä, että mitä pahaa nyt oikeastaan tuli tehtyä.

Tottakai voi, aivan kuten lävistyksissä ja tatuoinneissa ja reilireissuissa ja muissa nuoruuden absoluuttisissa vaaranpaikoissa. On myös täysin mahdollista, että kymmenen vuoden päästä muistelisi kaihoisalla huvituksella, kuinka siistiä oli päästä Sannin videolle ja onpa muuten edelleen hyvä biisi. Jatkuvasti puhutaan pikkutytöistä, kuinka ei sovi pikkutytöille.

Saako pojat tarjoutua testattavaksi? Miksei puhuta ylipäätään lapsista? Miksi juuri tytöt ovat ongelma? En usko, että laulavat pikkupojat olisivat olleet minkäänlainen ongelma kenellekään.

Koko keskustelua ei luultavasti olisi. On vielä sanottava sekin, että hyvin harvoissa Sannin biiseissä tuodaan sukupuolia esiin. Ei sitä siis välttämättä tarjouduta poikien testattavaksi. Tai testattavaksi tarjoutujakin voi olla poika. Lyriikan analyysin asiantuntijana voin antaa vinkin, että tässäkin kohussa pääsee helpoimmalla, kun ei ylitulkitse tai lisää tekstiin asioita, joita oma vanhahtava mieli siinä haluaa nähdä.

Myös se, että Sanni sattuu olemaan nainen tuntuu kiusaavan monia. Kommenttikentät täyttyvät siitä, kuinka on täysin laskelmoitu tuote, levy-yhtiön sedät on pistäneet tuhmia sanoja suuhun ja varmaan on juu kirjoittanut paskat tekstinsä itse, saisi lopettaa uransa koko ämmä. Jatkuva haloo siitä, mitä artisti saa sanoa tai tehdä, ei saa sanoa vittu eikä saa laulaa seksistä. Onkohan paljonkin miesartisteja, joilla olisi samat ongelmat? Sannin Että mitähän vittua ei saisi soida lapsiyleisölle, mutta Antti Tuiskun fellaatiosimulaatio banaanilla tai hyvin alleviivaava perseenesittely on täysin fine.

Puhumattakaan Petri Nygårdin klassikkolainista, jonka mukaan "parhaat pillut jää nussimatta jos naamaa kattoo". Mitään tolkuttomaan ryyppämiseen kannustavaa JVG: Koskaan ennen eivät ole lapset innostuneet pop-idoleista ja laulaneet tietämättään ehkä vähän ympäristön vanhempia ihmetyttävistä tai huvittavista aiheista.

Itse kiistän ainakin ehdottomasti laulaneeni koskaan Spice Girlsin Two Become Onea jonka merkityksiä en puhtaasti kielisyistä ymmärtänyt. Myös Nylon Beatin Seksi vie ja taksi tuo oli minulle kappale, jota en halunnut koskaan edes kuulla, naapurintädille laulamisesta puhumattakaan.

Tätiparka taisi vielä pyytää, että laulaisin uudestaan kun on niin mukava kuunnella. Olen myös kuullut, että kukaan ei koskaan, varsinkaan lapsena, ole laulanut esimerkiksi Kikkaa tai Madonnan Like a virginiä. Monet ovat myös painokkaasti tuoneet esiin, että olemattomia esityksiä ei myöskään ole taltioitu kotivideoille. Ennen kaikki oli tosiaan paremmin.

Huvitti myös kerran Tallinnan-lautalla, kun ehkä seitsenvuotiaat tytöt lauloivat karaokessa "alaston mies on mulle asia uus". Noin ylipäätään mun mielestä artisti ei voi rajoittaa luovuuttaan sen mukaan että a saattaa sanoa ruman sanan tai asian ja b joku alaikäinen voi kuulla.

Lapset on aina kuulleet asioita joita niiden ei olisi kuulunut kuulla. Ei ne siitä rikki mene. Nonni, sieltähän näitä tuli vielä lisää: Mietin pääni puhki kaikkia vastaavia seksiteemaisia biisejä, enkä keksinyt muita kuin postauksen lopussa mainitut.

Siinähän niitä olisi ollut pilvin pimein lisää Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin. Siinä on kuitenkin aika iso ero laulaako biisejä kotona neljän seinän sisällä vai julkaistaanko ne netissä koko kansalle katsottavaksi. Esimerkiksi lapsi voi juosta kotonaan alasti täysin estoitta, mutta videoisitko sitä ja laittaisit nettiin? Ja aikuisen kuulijan korvaan tuo sanoitus on aika yksiselitteinen. En ole videota nähnyt, mutta lapset laulamassa julkisesti panemisesta ei vaan kyllä ole soveliasta.

Lapset ovat lapsia ja aikuisilla on vastuu tällaisissa asioissa. Antti Tuiskut, Nygårdit, tatuoinnit ja lävistykset menevät esimerkkeinä niin pahasti ohi, että ne allekirjoittavat koko kirjoituksen ja sen argumentaation huonoutta. Ainut syy, minkä takia kukaan edes puolustelee videota tässä tapauksessa, on se, että videon on tehnyt nuori naisartisti.

On erittäin vaikeaa kuvitella, että Petri Nygårdilla kävisi pienessä mielessäkään, että hän ottaisi videolle 8-vuotiaita tyttöjä tai poikia lipsynkkaamaan "parhaat pillut jää nussimatta, jos naamaan kattoo", vaikka saisikin vanhempien luvat eivätkä lapset tajuaisi, mistä laulavat.

Rinnastat videolla esiintymisen "lävistyksiin ja tatuointeihin ja reilireissuihin ja muihin nuoruuden absoluuttisiin vaaranpaikkoihin", mikä onkin varsin onnistunut argumentti, mutta vastakkaiseen suuntaan: Musiikkivideo löytyy niinkin vaikeasti kuin laittamalla googleen "sanni vahinko video" - täytyy olla aika voimakkaat lasit päässä, jos nähdessään pikkulapsen laulamassa virallisella musiikkivideolla "jos haluut testaa mua yhen kerran, mulla on mesta, mihin mennä" ei tule mieleen, että nyt on käynyt pahemman luokan vahinko levy-yhtiöltä.

Ensin sanot että lapset laulavat omista lähtökohdistaan, ja sitten että lapsia ei saisi pitää typerinä, kuten pidit heitä tuossa edellisessä kohdassa. Pedofiilin uhrina video oksetti minua. No, alastoman lapsen videointiakin on oikeastaan alettu pitää epäilyttävänä vasta viime vuosina. En silti todennäköisesti itsekään videoisi lasta alasti nettiin.

Neurootikot vetoavat kirjakauppoihin, että vuosikymmeniä ongelmitta myynnissä olleet, alastomia lapsia sisältävät taidejulkaisut on vedettävä myynnistä koska mahdolliset pedofiilit. En kuitenkaan usko, että pedofiilien määrä on varsinaisesti aikojen saatossa lisääntynyt. Varma en toki ole ja otan tutkimustiedon vastaan, jos sellaista on.

Pointti tuossa lävistyksiin ynnä muihin vertaamisessa oli se, että samoja asioita vastustetaan samalla "vanhempana kaduttaa kun et ymmärtänyt"-argumentilla. On täysin mahdollista, että ei yhtään kaduta. Maailmaan myös tunkee uutta videota sellaista tahtia, että on aika epätodennäköistä, että vuosien päästä ketään ihan kamalan hirveästi kiinnostaa jonkun yksittäisen randomin esiintyminen yksittäisellä musiikkivideolla. Sanoin, että kaikki ihmiset tulkitsevat omista lähtökohdistaan.

Eli sun logiikalla voisi sanoa, että pidän kaikkia ihmisiä typeränä, mitä en suinkaan tee. Kokemastasi olen vilpittömästi pahoillani. Vasta viime vuosilta on tuloksia ja sen yleisyys miehillä on suuruusluokaltaan vastaava kuin homoseksuaalisuuden.

Ja mitä tulee tähän videoon, niin eipä se pedofiileja paljon liikuta, jos jossain yksittäisessä videossa lapsi laulaa tällaisenkin biisin kertosäettä. Youtube on täynnä lapsia laulamassa poppia. Instagramissa on tuhansia lapsia joissa pedofiilille riittää silmäniloa jos niikseen tulee.

Tämä kohu kertoo mun näkökulmasta enemmän ihmisten peloista pedofiliaan kohtaan, ja siitä että toivotaan pedofilian häviävän maailmasta, jos sitä oikein kovin vain vastustetaan. Mutta eihän se niin mene. Tää teksti lämmitti mieltä. Eilen ajellessani töistä kotiin, kuuntelin Suomipopin iltapäivän juontajien keskustelua aiheesta - ensin oltiin sitä mieltä, että video oli ok ja toisena hetkenä se koettiinkin seksistisenä ja pedofiilejä provosoivana.

Itse kun en nähnyt asiaa lainkaan noin. Kun video julkaistiin Sannin fb-sivulla, oli kommenttiryöppy melkoinen. Puutuin erääseen mielipiteeseen kommentoimalla jotakin nuoruusajoistani ja Spaissareitten If you wanna be my lover -kappaleesta. Tämän sun tekstin luettuani oli pakko avata netistä Vahinko -biisin sanat ja tavata niitä pari kertaa.

Näin lähes kolmekymppisenä tulkitsin kappaleen kertovan ihmisestä, joka on mahdollisesti tutustunut ja pettynyt. Mikään ei viittaa seksiin. Eikä pettämiseen kuten Suomipop antoi ymmärtää. Pettymyksen jälkeiset fiilikset on tuotu myös esille.

Ja kertosäettä ränkätään toistamiseen, sen liittymättä enää toiseen säkeistöön. Aivan liian suuri kohu näinkin pienestä asiasta kuin tulkinta. Jokainen voisi mun puolesta pitää mölyt mahassaan ja lipsynkata tätä peilin edessä kotonaan. Ehkäpä kappaleesta avautuisia uusia sanomia kun sille antaisi mahdollisuuden. Mä vähän yli kolmekymppisenä miehenä tulkitsen taas niin että tämä tyttö on masentunut ja on valmis mihin vaan että saa kyseisen jannun hyväksyntää. Kylmä ja yksitoikkoinen sanoma joka mielestäni alistaa naiset "käyttötavaraksi".

Musta sä missasit täysin koko pointin. Ei lapsissa laulamassa itsekseen tuhmiakin biisejä ole pahaa. Ja lapsilla on oikeus tulkita musiikkia omalla tavallaan. Mutta aikuisen ei tule tieten tahtoa julkaista lapsista materiaalia nettiin seksuaalisessa valossa tuhansien ihmisten nähtäväksi. Se on ainoa vääryys joka videossa tapahtui.

Musta sä et lukenut postausta kunnolla. Kirjoitin postauksessa esimerkiksi näin: Minä en nää lasta seksuaalisessa mielessä. Mutta maailma eikä edes Suomi ole lintukoto. Lähes jokainen aikuinen kuitenkin ymmärtää biisin seksuaalisessa mielessä ja kameran ja miljoonayleisön tuominen tähän mukaan oli moraalisesti väärin. Idea oli hieno, mutta toteutus kusi huolimattomuuteen. Itsekin olen laulanut ties mitä rivouksia varmaan vuotiaana eikä se tietenkään mua vahingoittanut.

Se ei ole nyt pointti tässä. Mikä oli väärin oli juuri se, että video oli internetissä. Ja internet ei ole vaan hyvien ja kivojen ja kilttien ihmisten paikka, vaan siellä liikkuu myös ihan kaikki mahdolliset pervot. Videolla lapset lauloivat että heitä saa testaa, ja kyllä, se on kaikilla mahdollisilla tavoilla väärin. Laulaja ei ollut Sanni, vaan ne lapset. Videossa oli todellakin kiva idea, mutta sitä en ymmärrä miksei siihen voitu valita aikuisia ihmisiä.

Maailma ylipäätään on täynnä kaikenlaisia pervoja, muuallakin kuin internetissä. En näe kovin terveeksi sitäkään, että lopetetaan kaikki hauska siksi, että jossain voi olla joku pervo. Kuten videon nähneet tietävät, on videolla hyvin monen ikäisiä ihmisiä. Lapset videolla pettämisestä kertovan biisin pyörteissä, tajusivat he sitä tai eivät, saattaa herättää irvokkaita reaktioita - internet on eri konteksti kuin kotona tai kavereiden kanssa hoilaaminen. Samaa mieltä, kun anonyymit!

Lapset laulavat ei Sanni. Sitä paitsi tämän kylän homopoika, tytöt nostettiin esiin, koska videolla oli nuoria ehkä noin 8v tyttöjä. Jos videolla olisi ollut yhtä nuoria poikia, oltaisiin se otettu esiin!

Onko pakko olettaa, ettei sukupuolia kohdeltaisi samanarvoisesti? Olettaminen ja ennakkoluulot ei ainakaan auta ketään, ei naisia, ei miehiä, ei muun sukupuolisia, siinä kaivetaan vaan syvempää kuoppaa meille kaikille. Tämä anonyymi on nyt eri mieltä kuin nämä anonyymit. Kaikki raivoaa Sannille ja levy-yhtiölle videosta eikä ota huomioon sitä että jokainen alle 18v joka videossa on, oli saanut vanhemmilta luvan ja laittaneet kirjallisen suostumuksen mukaan.

Joten mitä te Sannille raivoatte? Joku jalkafetissipervo voi saada kiksit siitä että netissä on kuva jossa joku lapsi kävelee jalat paljaana, joten pitäisikö kaikki sellaiset kuvat kieltää? Oho, sinne meni yli puolet kesäkuvista: Eikä tuossa videossa olleet lapset edes tehneet mitään seksuaalisia tanssiliikkeitä tai eleitä, eikä kyllä kauheasti kukaan muukaan Lapset laittaa ihan itekseenkin nettiin asioita joissa eivät itse näe mitään pahaa.

Vanhemmilla on se lopullinen vastuu, ei levy-yhtiöillä sun muilla. Miksei kukaan raivoa niille vanhemmille jotka on antaneet luvan siihen videopätkään? Itsekin ensin kummastelin miksi videossa on niinkin nuoria, mutta ihmiset tosiaan tulkitsee biisin sanat eri tavalla.

Itsekin laulanut pienenä biisejä joiden kuvittelin tarkoittavan jotain ihan muuta. Ja jokin aika sitten keskustelin kaverin kanssa siitä, kuinka hänen ystävänsä olivat kinastelleet eräästä kappaleesta ja sen sanojen merkityksestä. Toinen tulkitsi että laulussa laulettiin suihinotosta ja toinen että itsemurhasta.

Jälkimmäinen oli muuten oikeassa, eli ihan ihmisestä kiinni miten sanat tulkitsee. Muutenkin se että vedetään hirveä haloo siitä mitä joku laulaa.

Joku niitä biisejä kuuntelee ja toivoo kun niitä niin paljon radiossa soitetaan. Ja koska niitä siellä soitetaan, lapsetkin ne kuulee. Onhan siellä ennenkin soinut biisejä joissa lauletaan seksistä, osassa se vaan tuodaan selkeästi esiin, osassa se piilotetaan sanaleikkeihin ja muihin niin hyvin ettei kukaan aikuinenkaan sitä tajua. Selittää vaikka sen "Miksi siitä videosta johon vanhemmat antoi jo luvan laulaa sen kivan biisin tahdissa siitä 'Jos haluisit testata kerran millainen kaveri olisin tai voitaisiinko vaikka alkaa seukata jos tykkäisitkin mun luonteesta.

Mut jos et haluu juttutuokioo niin ei se haittaa, annan sun mennä vaikka se hieman harmittaa' tuli niin hirveä kohu? Miksi en enää löydä sitä kun halusin näyttää sen mun kaverille? Ihmiset soveltaa biisejä ja niiden mahdollisia merkityksiä omien kokemusten ja sen hetkisen mielialan kautta. Itsekin olen alkanut pitää välillä lauluista joita en aiemmin voinut sietää, ihan vain jonkin elämässä tapahtuneen asian johdosta.

Toisaalta tämän hirveän haloon ei pitäisi paljoa kummastuttaa. Tämä on mielensä pahoittajien aikaa. Kaikesta loukkaannutaan, kaikki on väärin ja kaikki pitäisi kieltää lailla.

Sitten ihmetellään miksi ihmiset on niin ahdistuneita kaikesta kun kaikki on jo kielletty. En ole nähnyt videota, joten joudun kysymään täällä; lauloiko ne alaikäiset kohdan "testaa mua kerran" tai "coronaa"? Idolsissa pahimpia tuomaritylytyksiä ei näytetty alaikäisistä, vain rakentavaa kritiikkiä. Minun nuoruudessa sentään hoilattiin vain "juodaan viinaa tullaan viisaammiksi näin". En nyt muista ulkoa kuka videossa lauloi minkäkin kohdan, laulajia kun oli niin paljon ja eri ikäryhmistä.

Kyllä Sleepy Sleeppersin "kakkahuumori" oli aikoinaan lähinnä vapauttavaa, joten Mä oon täysin samaa mieltä siitä et tää kohu on paisunut ihan älyttömäks. Liputan artisin vapautta ja sananvapautta ennen kaikkea muuta.

Itse en tosiaan ole koko videota nähnyt, eikä se alaikäset musavideolla-juttu nyt mua sinänsä niin suututtanutkaan. Sanni ei tee biisejä lapsille, ja jos kuuntelevat, niin kuunnelkoot.

Sen sijaan Sannin biiseissä on toistuva teema, jossa kertoja hokee juttuja kuten "olen halpa, alennuskorissa, "jos haluut testaa mua yhden kerran vaan, on ilo olla sun vahinko", "olen lelu" jne. Naisena noita "I just wanna look good for you" ei Sannin vaan kollegan biisi -lyriikoita saa kuulla joka tuutista. Ymmärrän toki, että biisit ovat hänen kertomuksiaan hänen kokemuksistaan, mutta mietitäänkö sitten sen sijaan, miksi niin monet naisartistit laulavat tällä tematiikalla?

Sanni on myös julistanut avoimesti olisko nytin haastattelu? Jo edellisessä mitähänvittua-biisissä häiritsi ei kirosana vaan kertojan omituinen asenne siihen kun alkaa kohta ehkä hermostua kun poikaystävä selkeästi paneskelee ympäri kyliä minkä kerkeää.

Ja yksi vaan kietoutuu sen kaulahuiviin ja märehtii ja aikoo vielä pyytää anteeksi "ylireagoimista". Mä taas en näe Sannin käsittelemiä teemoja niinkään rappioromanttisina tai alentavina, vaan enemmänkin niin, että voi toimia juuri niin kuin haluaa. Toiset nyt vain tykkää olla "leluja" tai "halpoja alennuskorissa". On ihan turha rakentaa perheidyllikulissia, jos sellainen ei kiinnosta.

En ole hirveästi Sannin haastattelujuttuja seurannut, mutta biisien kannalta Sanni on mun mielestä hoitanut sukupuolikulman hienosti. Sukupuolet eivät erityisemmin tule teksteistä esiin, mikä on musta hienoa. Mutta noinhan se monilla menee: Kaulahuiviin tekstissä kyllä piiloutuu se pettäjäkumppani.

Mutta siis hyvä pointti toki tämäkin, kiitos kommentista! Että siinä varmaan se ero? Ei laiteta mutkia ihan niin suoriksi. On eri asia tehdä jokin biisi, ja että lapset nyt sattuvat kuuntelemaan sitä, kun tarkoituksellisesti laittaa lapsia sen biisin musavideolle.

Silloin artistilla on hieman suurempi vastuu lapsi-liittymästä. On toki eri asioita, mutta ihmettelen silti, ettei muiden mies artistien samantyyppiset tempaukset aiheuta mitään hämminkiä, vaan juuri tämä videointi on nyt se suurin ongelma.

Artisti on vapaa tekemään juuri sellaisia sanoituksia kuin haluaa, en siis ota kantaa Sannin tekstiin. Ei ole mikään perustelu, että "lapsi ei ymmärrä sanoja kuten aikuinen", koska jonain päivänä se tämän päivän 8-vuotias fani on itse isompi ja voi olla sitä mieltä, ettei olisikaan halunnut esiintyä tällä musiikkivideolla. Toki aikuinenkin voi muuttaa mieltään, mutta silloin vastuu siitä kannetaan itse. Sanoisin että tässä kohtaa ehkä vuotias voi määritellä itse haluaako naamansa videolla näkyvän, mutta lapsen kohdalla vastuun kantaa aikuinen ja levy-yhtiö.

Ja kyllä elämässä voi katua kaikenlaista, kuten kännireissuja ja tatskoja, mutta näistäkin päätöksistä se ihminen kantaa aikanaan vastuunsa itse, mutta tässä kohtaa vastuu on selvästi aikuisella. Vanha viisaus on siitä, että se mitä laittaa nettiin on siellä ikuisesti pätee erityisen hyvin vielä tässä, kun materiaali ei tosiaankaan ole millään tapaan omissa käsissä.

On siis aivan eri asia hoilata "Seksi vie ja taksi tuo" kappaletta omassa kodissa tai sille naapurin tädille , kun antaa omat kasvot kappaleelle, jonka sisältöä ei ymmärrä ja josta jää jälki, jota et voi koskaan pyyhkiä pois. Tästä toki päästään laajempaan kysymykseen siitä, että mikä on lapsen naaman paikka somessa ylipäätään.

Siinä vaiheessa kun niitä omia rajoja osaa määritellä, niin voi olla, että on jaettu jo paljon sellaista, joita ei olisi koskaan halunnut muille jakaa. Vastuun kantaa jälleen aikuinen. Lapsen paikka somessa-keskustelu onkin hyvä. On täysin ok, jos joku ei halua omaa lastaan nettiin tai musiikkivideolle. Sekin on täysin ok, jos lapsen osallistuminen videoon tai someen omasta mielestä sopii.

Tässä tapauksessa luvat on kuitenkin olleet kunnossa ja vanhemmille videoon osallistuminen on ollut ok. Kukaanhaan ei myöskään koska ole sanonut yhtään mitään Cheekista, jolla on sellaisia neronleimauksia kuin esim "älä tee horosta vaimoo" ja "nähny enemmän pyllyä ku taksin takaistuin. En ymmärrä aina ihan miten tää ihmisten logiikka toimii.

Jos oot mies, niin saat laulaa vaikka kuikka alentavia lauluja naisista ja haukkua naisia huoriksi. Mutta annas olla jos olet nainen Turhaan homopoika nyt vaahtoaa. Jos aikuisten ihmisten, tässä tapauksessa Sannin ja erityisesti hänen tuotantotiiminsä, mielestä ei ole mitään outoa siinä että laitetaan alaikäiset videolle internetiin laulamaan kuinka mua saa testaa, niin 'en voi olla ensimmäisenä onnittelemassa'.

Tässä on nyt aikuisten arvostelukyky lapsiin nähden pettänyt, ja turha sitä on nyt enää paikkailla millään sekundäärisillä perusteilla "ei kaikkea kivaa pidä kieltää vaikka hulluja onkin" on aika vaarallinen näkökulma tällaiseen asiaan. Ei tuossa videolla kukaan NÄE lapsia seksuaalisessa valossa.

Mutta kuuntele nyt itsekin mitä ne alakouluikäiset siellä laulaa. Musta nimenomaan se on vaarallinen näkökulma, jos aletaan hirveästi mukautua erilaisiin, jopa kuvitteellisiin uhkakuviin ja elää niiden mukaan.

Siitähän tämä koko keskustelu on lähtenyt, että Hesarin toimittaja näki lapset videolla seksuaalisessa valossa. Entäs sellainen ysärihitti kuin E-rotic? D siinä ei paljoa kielimuurit painanut, kun cd: Ja niitä me äiskän kullannuput bailattiin ihan täysillä ;. Ai hitto, joo, muistan E-roticin! Kaverien isoveljillä oli levyjä ja se oli jännittävää!

Mä sain joululahjaksi Sannin Sotke mut- levyn 8lk: Kuuntelin ja fiilistelin levyn sata kertaa enkä varmaan muistaakseni tajunnut että seksistä oltsis laulettu. No nyt 18v levyä kuuntelee erikorvilla ja huomaa biiseissä viittauksia seksiin. Ja toisena pointtina lastenhoitajana niin lapset Laukaan esim Antti Tuiskun pyydä multa anteeksi kunolla Ajattelee no siinähän pyydetään anteeksi.

Nyt on pakko kommentoida, että pirun hyvä kirjoitus! Kaiken lisäksi lapsien vanhemmilta oli tässä kirjallinen suostumus, ei niitä sinne nettiin pakolla laitettu.. Miksi kukaan ei vetänyt herneitä nenään kun Laura Närhen biidissä lapsikuoro laulaa taustalla huoraamisesta kertovassa biisissä Tuhlari?

Mäkin lauloin pienenä seksi vie ja taksi tuo mut siideri mua liikuttaa, vaikken tiennyt noiden tarkoituksista mitään, mutta onneksi en päätynyt internetiin. Vaikka vanhempani olisivat antaneet suostumuksensa, miettikää miltä minusta tai teistä muista pikkutähdistä nyt tuntuisi löytää musiikkivideolta hoilaamassa seksistä ja siideristä alaikäisenä. Ei, tässä kohussa ei ole kyse siitä, että toi biisi nyt vahingoittaisi niitä lapsia itsessään.

Hesarin toimittajahan oli kysynyt lapsiltaan mitä biisi voisi tarkoittaa, corona oli syötävää ja mitä halutaan testata. Itse ehdin näkemään videon ja olihan se oikeasti ihmetyttävää, että internetissä tai vastaavasti missä tahansa missä se olisi tullut soimaan alaikäiset laulaa videolla "jos haluut testaa mua yhden kerran vaan". Arvostelukyky petti pahemman kerran myt.

Toinen, miksi tämä kohu on niin suuri, on se, että Sanni vähätteli asiaa. Jos hän tai kuka hänen facebookkia kirjoitteleekaan olisi kirjoittanut vilpittömät pahoittelut asiasta, että nyt tehtiin moka, anteeksi. Mutta hän vastasi niin kuin vastasi. Muutama soraääni joo pilaa kaiken. Ei sillä, kyllä mä vieläkin pidän Sannista, vaikka tää juttu olikin todella mauton ja ajattelematon. Ihan rehellisesti mun on todella vaikea kuvitella, että video voisi oikeasti tuntua pahalta jälkeenpäin.

Toki ehkä vähän nolostuttavalta ja kiusalliselta, kuten lapsuuden tai nuoruuden teot usein, mutta loppuviimeksi idolin musavideolla esiintyminen on kuitenkin vuosienkin jälkeen siisti juttu, jota voi muistella lämmöllä.

Valitettavasti et pysty antamaan uskottavaa mielipidettä asiaan, mikäli et pysty aidosti pistämään ajatustasi esimerkiksi "vanhemmuuden" moodiin. Tietyt assosiaatiot tulevat nimenomaan vanhemmuuden myötä tulevasta "suojelevasta" asennoitumisesta.

Tätä kautta tulee rinnastus suoraan seksuaaliseen viittaukseen, kun pienet alaikäiset laulavat: Artisti itsekin on vielä "lapsi", joten ei täysin ymmärrä viestinsä vakavuutta. Jos hänellä olisi oma lapsi, uskoisin hänen olevan samaa mieltä kuin media.

Mutta virheistä opitaan ja soveliaisuuden rajat joskus pitää löytää niitä testaamalla. Joo, suojeleva asennoituminen tässä on hyvin suuri ongelma. Se kun menee ihan hulluihin äärettömyyksiin. Minua ärsyttää kohussa eniten se, että vastuu lasten ottamisesta mukaan videolle on ulkoistettu artistille ja levy-yhtiölle. Jos jonkun arvostelukyky tässä on pettänyt niin niiden vanhempien, jotka ovat antaneet suostumuksensa lapsen esiintymiseen tällä videolla. Vanhemmat ovat varmasti nähneet videon ennen sen julkaisua ja olisivat voineet puuttua lasten esiintymiseen, jos olisivat halunneet.

Vanhemmat ovat vastuussa lapsistaan ja lapsiaan koskevista päätöksistä. Eivät artistit ja levy-yhtiöt. Joo, levy-yhtiötä tai artistia on turha syyttää, vastuu lapsista on tottakai vanhemmilla. En toisaalta näe kyllä tarpeelliseksi syyttää tästä vanhempiakaan. D joo ei ole vastuuta kenelläkään tästäkään asiasta.. Olisiko kuitenkin artistin ja levy-yhtiö tyyppien mennä hetkeksi maatöihin että normaali ymmärrys palaisi..

Toisten taas ei kannattaisi tulla edes välillä pois maatöistä. Vanhemmilta on kysytty lupa, vanhemmat ovat antaneet luvan, levy-yhtiö on hoitanut kaiken oikein. Etkö tajua, että nyt ne oikeat pedarit saa sulta vettä myllyyn? Ei ne tajua, mitä sä oikeasti tarkoitat. Tiedätkö, mun lapselle pedari piti seksivalistusta oikein viestiä, koska sen mielestä se on parasta lapsen suojelua niiltä oikeilta pedareilta. Sen mielestä äiti ei osaa lasta suojata, koska ei ollut näyttänyt yhtään pornovideota vuotiaalle.

Ja nyt se lapsi lähtee psykiatriselle hoitoon. Ei pystynyt lukemaan pitkälle: Huono kirjoitustyyli, vain yksi näkökulma, muna pystyssä Sannia puolusteleva. Jos et näe tässä mitään ällöttävää olet aivopesty.

Sitäpaitsi se video on netissä, tsekkaa faktasi ennen kuin kirjoitat. Onneksi itse lähdit argumentoimaan jäsennellysti ja monista eri näkökulmista. Ja joo, videon löytää kyllä netistä aina silloin kun sitä ei ole poistettu. Valtaosa keskustelijoista ei kuitenkaan ole nähnyt videota. Juuri näin - asenne tällä palstalla on täsmälleen sitä mitä odotinkin.

Aivopestyjen hölmöjen kiihkeätä, sanoisin raivokasta, pikkulumpun puolustelua. Näitä lumppusanneja riittää niin viihteessä kuin kadulla, en ole aikoihin enää kunnioittanut naista, sen ne saavat aikaan. Näkisipä nyt jossain lahjakkuutta ja tyyliä. Tähän ei kannata vastata, en palaa palstalle - lähden kalaan.

Pakko oli kuitenkin päästä sanomaan? Toivottavasti juttelet oikeassa elämässä pääsääntöisesti vaan niille kaloille, jos ulosanti on tätä luokkaa. Onhan se vähän outoa, että levy-yhtiö on päättänyt valita nimenomaan tällaisen kappaleen lasten suuhun pantavaksi. Sinänsä söpö idea meni vähän pilalle. Ellei ajatus alunperinkin ollut pönkittää Sannin lelu-lolita-imagoa.

Kuinka fiksuja ne levy-yhtiön tyypit on? No, ainakin saatiin kohua aikaan ja Sanni pyörii mukavasti otsikoissa - imagoaan "menettämättä" Mutta siis joo, toivon kyllä kaikki liikenevät soittokerrat Sannille kohun myötä. Lahjakas artisti on ne ansainnut. Hyvin kirjotettu hyvät pointit, vaikka ite olin ainakin alkuun eri linjoilla.

Tosin minähän en ole ko videota nähnyt Hassua kyllä muutenkin joskus nämä musatekstien kommentoinnit mediassa, kun niitä vertaa siihen ympäristöön, jossa englannin kieliset lapset kasvavat esim. Ehkä Suomessakin saadaan Kremlistä siihen tarkoitukseen rahoitusta? Tämä koko joopas eipäs väittely vahingoittaa eniten suomalaisia homolapsia ja —nuoria.

Heistä ei tunnu välittävän kukaan? Harvinaisen mielenkiintoinen ja hyvä kirjoitus aiheesta. Yleistyksenä voisi sanoa että niin homoavioliitoa kuin pakkoruotsitustakin ajavat näkevät maailmansa vain erittäin kapeasta perspektiivistä, ja ajattelevat asiaa enemmän tunteella kuin rationaalisesti. Siten, koska tuntevat olevansa hyvän puolella pahaa vastaa, kieltäytyvät kaikesta järkevästä pohdiskelusta, periaattenaan: Koska minä, toistenkin täytyy.

Ja et näe tätä kapeaa perspektiiviä homoavioliiton vastustajien tai pakkoruotsin vastustajien joukossa? Kukka kylläkin, mutta minusta tämänkaltaisten asioiden jyrkemmän linjan kannattajissa ja vastustajissa on yhtälailla fanatismia.

En puhunut mitään vastustajien perspektiiveistä. Kyllä sielläkin puolella silmälappuisia löytyy ihan tarpeeksi. Pitää tutustua esittämiisi väitteisiin myöhemmin, mutta osoitat muuten ainakin hyvää historallista päätelmäketjua. Ilmeisesti ymmärrät historiasta ja lähteistä jonkinverran. Muinaisina iltoina on yhteiskunnallisten eliittien ja kaiken maailman hallitsijoiden keskuudessa esiintynyt kaikki nykyään virallisesti tunnetut parisuhteiden ja seurustelusuhteiden muodot, ja paljon päälle.

Maailmassa on olemassa seksuaalisuuden muotoja, joita länsimaissa tai ainakaan kirjallisuudessa ja virallisessa tiedonmuodostuksessa ei lainkaan tunneta. Viimeisen lauseen ja kommentin esitti eräässä sukupuolentutkimuksen kansainvälisessä konferenssissa Desiree Lewis Associate Professor, University of the Western Cape, South Africa. Lewisin konferenssipuhe "Global Politics and Same-Sex in Southern Africa" koski kamppailuja seksuaalioikeuksista eteläisessä Afrikassa.

Toisten mielestä Etelä-Afrikka on edelläkävijä ja vapauden saareke, toisetn mielestä Etelä-Afrikka tarjooa oikeuksia vain lähinnä taloudellisesti hyvin toimeentuleville kansalaisille:. According to this interpretation, South Africa's rights-based culture guarantees freedoms mainly to economically privileged citizens. At the same time, many black and poor lgbti people constantly struggle for fundamental rights — often in the face of horrific eruptions of hetero-sexist violence.

Aivan tietämätöntä on väittää, että nämä kamppailut olisivat jotakin länsimaiden kulttuuri-imperialismia. Lgbt-ihmisoikeuksien edistäminen on tärkeä asia maailmanpolitiikassa, mutta tämä ei tietenkään liity mihinkään tasa-arvoiseen avioliittoon tai verosäännöksiin vaan oikeuteen elämään, fyysiseen koskemattomuuteen ja ilmaisun vapauteen. Vallitseva mieskuva on vähintäänkin mielenkiintoinen. Miehistä voi näemmä viljellä mitä hyvänsä kliseitä ja päättömyyksiä eikä se juuri näytä kummastuttavan.

Viime päivinä on somekommenteissa ja puoluetoimijoiden puheenvuoroissa kritisoitu sitä, miten Helsingin Sanomien Nyt-liite vertasi Yhdysvaltain presidenttiä sikaan satiirikuvassaan. Ruotsin syyskuun valtiopäivävaaleihin on aikaa enää pari kuukautta   Allt om valet. Viime päivinä Ortegan hallinnon kannattajat ovat vallanneet maapalstoja niin Managuassa kuin muualla maassa. Vallatut maat kuuluivat hallintoa avoimesti vastustaville kansalaisille.

Eurooppa-neuvoston kokouksessa päätettiin, että EU: Keskuksia rahoittaa EU, ja Kirjaudu Uuteen Suomeen muutamalla hiiren klikkauksella ja osallistu keskusteluun! Perusta oma blogi vaivattomasti täällä. Käsittelemme hakemuksesi mahdollisimman pian. Keskusteluun osallistujat vastaavat itse tekstiensä sisällöstä niin blogikirjoitusten kuin kommenttienkin osalta.

Lue lisätietoja alta ja tule mukaan! Ohjeita ja tietoa blogipalvelusta Uuden Suomen keskusteluohje. Uusi Suomi Puheenvuoro Vapaavuoro Kirjaudu ja osallistu keskusteluun! Näin HS referoi Nissisen kirjaa aiheesta: Jokainen homoaikuinen on ollut homolapsi ja -nuori. Homot eivät synnyt aikuisina! Ai ettei missään muualla esiinny edes heterosuhteita saati samansukupuolisia suhteita? Toisten mielestä Etelä-Afrikka on edelläkävijä ja vapauden saareke, toisetn mielestä Etelä-Afrikka tarjooa oikeuksia vain lähinnä taloudellisesti hyvin toimeentuleville kansalaisille: Oma lainatakaus taloyhtiöiden remonttiahdinkoon.

Uuden Suomen uutiset Susijengi jatkokarsintaan — Lauri Markkanen tehokkain Suosituimmat puheenvuorot Kela taksi eriarvoistettiin. Tuomas Koskiniemi Merkelin "hyvä kompromissi"? Kristiina Kreisler Saksa välttyi hallituksen kaatumiselta - onneksi Seppo-Juha Pietikäinen Valemedia ja vihapuheet — koskevatko myös lännenmiehen Ilkka Luoma Pipolakodin asukkaille turvattava asumisen jatkuvuus Jari Kilpinen.

...

Sexi pojat ebony sex homoseksuaaliseen

HOMOSEKSUAALISEEN SUIHINOTTOA LEPAKKOLAAKSO

Hesarille lienee ilo olla vahinko , joka jatkaa samaa paskantuottamista. Ilman, että asioiden todellista tilaa voi tarkistaa videolta. Itse ehdin nähdä videon kerran ja panin heti merkille, että video oli hyvä. Edusti hienosti ihmisyyden kirjoa, kaikkia sukupuolia, seksuaalisia suuntautumisia ja ikäryhmiä.

Ei siis pikkulapsia laulamassa seksistä. Koko seksipuhe on vähän kaukaahaettua, mutta siitä seuraavassa. Koska videota ei enää ole yleisön nähtävissä, voi esimerkiksi kohun kehittänyt Hesari käyttää videosta ilmaisuja "lapset laulavat seksistä" , "Sannin seksiaiheinen lapsivideo" ja "lapset ja seksi videolla" VITTU KYLLÄ.

Lapsia itsessään ei millään tavalla seksualisoida videolla ja seksistä laulaminenkin on kuulijan itse tulkittavissa. Aika paksua journalismia puhua seksiaiheisista lapsivideoista. Hesarin Jussi Lehmusvesi kuvailee tulkintansa mukaan videon flirttailevan pedofilian kanssa.

Siis voi saatana, täysissä pukeissa, normaalissa arkisessa ympäristössä laulava lapsi. Jos siinä näkee lapsen seksuaalisessa mielessä, niin en voi kyllä olla ensimmäisenä onnittelemassa.

Kyllä, on aika ilmiselvää, että kappaleessa käsitellään seksuaalista kanssakäymistä. Mutta niin käsitellään paljon muutakin: Sosiaalinen elämä ja sen vaikeudet ovat arkipäivää lapsellekin. Tottakai aivan eri tasolla ja tavalla kuin teini-ikäisen tai keski-ikäisen, mutta on kuitenkin. Ja kylmä fakta on myös se, että jokainen ihminen tulkitsee laulunsanoituksia omista lähtökohdistaan, omalta kokemuspohjaltaan, omaan elämäänsä peilaten.

Lapsi ei siis todennäköisesti ajattele olevansa se, jonka kanssa joku käy kerran kiksauttamassa ja samalla vahingossa pettää vakikumppaniaan. Koska 4 Lapsien pitäminen täysin typerinä Tietenkin lapsia täytyy suojella, tukea ja kasvattaa mahdollisimman ehjiksi aikuisiksi.

Tällainen kohu ei vain tee niin hiukkaakaan. Suuri osa vanhemmista on hirveän kyvyttömiä puhumaan seksuaalisuudesta tai seksistä lapsille. Siksikin videon poistaminen ja siitä järkyttyminen tekee maailmalle hallaa: Voi lapsi siinä sitten miettiä, että mitä pahaa nyt oikeastaan tuli tehtyä. Tottakai voi, aivan kuten lävistyksissä ja tatuoinneissa ja reilireissuissa ja muissa nuoruuden absoluuttisissa vaaranpaikoissa.

On myös täysin mahdollista, että kymmenen vuoden päästä muistelisi kaihoisalla huvituksella, kuinka siistiä oli päästä Sannin videolle ja onpa muuten edelleen hyvä biisi.

Jatkuvasti puhutaan pikkutytöistä, kuinka ei sovi pikkutytöille. Saako pojat tarjoutua testattavaksi? Miksei puhuta ylipäätään lapsista? Miksi juuri tytöt ovat ongelma? En usko, että laulavat pikkupojat olisivat olleet minkäänlainen ongelma kenellekään. Koko keskustelua ei luultavasti olisi.

On vielä sanottava sekin, että hyvin harvoissa Sannin biiseissä tuodaan sukupuolia esiin. Ei sitä siis välttämättä tarjouduta poikien testattavaksi. Tai testattavaksi tarjoutujakin voi olla poika. Lyriikan analyysin asiantuntijana voin antaa vinkin, että tässäkin kohussa pääsee helpoimmalla, kun ei ylitulkitse tai lisää tekstiin asioita, joita oma vanhahtava mieli siinä haluaa nähdä.

Myös se, että Sanni sattuu olemaan nainen tuntuu kiusaavan monia. Kommenttikentät täyttyvät siitä, kuinka on täysin laskelmoitu tuote, levy-yhtiön sedät on pistäneet tuhmia sanoja suuhun ja varmaan on juu kirjoittanut paskat tekstinsä itse, saisi lopettaa uransa koko ämmä.

Jatkuva haloo siitä, mitä artisti saa sanoa tai tehdä, ei saa sanoa vittu eikä saa laulaa seksistä. Onkohan paljonkin miesartisteja, joilla olisi samat ongelmat? Sannin Että mitähän vittua ei saisi soida lapsiyleisölle, mutta Antti Tuiskun fellaatiosimulaatio banaanilla tai hyvin alleviivaava perseenesittely on täysin fine.

Puhumattakaan Petri Nygårdin klassikkolainista, jonka mukaan "parhaat pillut jää nussimatta jos naamaa kattoo". Mitään tolkuttomaan ryyppämiseen kannustavaa JVG: Koskaan ennen eivät ole lapset innostuneet pop-idoleista ja laulaneet tietämättään ehkä vähän ympäristön vanhempia ihmetyttävistä tai huvittavista aiheista. Itse kiistän ainakin ehdottomasti laulaneeni koskaan Spice Girlsin Two Become Onea jonka merkityksiä en puhtaasti kielisyistä ymmärtänyt. Myös Nylon Beatin Seksi vie ja taksi tuo oli minulle kappale, jota en halunnut koskaan edes kuulla, naapurintädille laulamisesta puhumattakaan.

Tätiparka taisi vielä pyytää, että laulaisin uudestaan kun on niin mukava kuunnella. Olen myös kuullut, että kukaan ei koskaan, varsinkaan lapsena, ole laulanut esimerkiksi Kikkaa tai Madonnan Like a virginiä.

Monet ovat myös painokkaasti tuoneet esiin, että olemattomia esityksiä ei myöskään ole taltioitu kotivideoille. Ennen kaikki oli tosiaan paremmin. Huvitti myös kerran Tallinnan-lautalla, kun ehkä seitsenvuotiaat tytöt lauloivat karaokessa "alaston mies on mulle asia uus". Noin ylipäätään mun mielestä artisti ei voi rajoittaa luovuuttaan sen mukaan että a saattaa sanoa ruman sanan tai asian ja b joku alaikäinen voi kuulla. Lapset on aina kuulleet asioita joita niiden ei olisi kuulunut kuulla.

Ei ne siitä rikki mene. Nonni, sieltähän näitä tuli vielä lisää: Mietin pääni puhki kaikkia vastaavia seksiteemaisia biisejä, enkä keksinyt muita kuin postauksen lopussa mainitut. Siinähän niitä olisi ollut pilvin pimein lisää Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin. Siinä on kuitenkin aika iso ero laulaako biisejä kotona neljän seinän sisällä vai julkaistaanko ne netissä koko kansalle katsottavaksi.

Esimerkiksi lapsi voi juosta kotonaan alasti täysin estoitta, mutta videoisitko sitä ja laittaisit nettiin? Ja aikuisen kuulijan korvaan tuo sanoitus on aika yksiselitteinen. En ole videota nähnyt, mutta lapset laulamassa julkisesti panemisesta ei vaan kyllä ole soveliasta. Lapset ovat lapsia ja aikuisilla on vastuu tällaisissa asioissa. Antti Tuiskut, Nygårdit, tatuoinnit ja lävistykset menevät esimerkkeinä niin pahasti ohi, että ne allekirjoittavat koko kirjoituksen ja sen argumentaation huonoutta.

Ainut syy, minkä takia kukaan edes puolustelee videota tässä tapauksessa, on se, että videon on tehnyt nuori naisartisti. On erittäin vaikeaa kuvitella, että Petri Nygårdilla kävisi pienessä mielessäkään, että hän ottaisi videolle 8-vuotiaita tyttöjä tai poikia lipsynkkaamaan "parhaat pillut jää nussimatta, jos naamaan kattoo", vaikka saisikin vanhempien luvat eivätkä lapset tajuaisi, mistä laulavat.

Rinnastat videolla esiintymisen "lävistyksiin ja tatuointeihin ja reilireissuihin ja muihin nuoruuden absoluuttisiin vaaranpaikkoihin", mikä onkin varsin onnistunut argumentti, mutta vastakkaiseen suuntaan: Musiikkivideo löytyy niinkin vaikeasti kuin laittamalla googleen "sanni vahinko video" - täytyy olla aika voimakkaat lasit päässä, jos nähdessään pikkulapsen laulamassa virallisella musiikkivideolla "jos haluut testaa mua yhen kerran, mulla on mesta, mihin mennä" ei tule mieleen, että nyt on käynyt pahemman luokan vahinko levy-yhtiöltä.

Ensin sanot että lapset laulavat omista lähtökohdistaan, ja sitten että lapsia ei saisi pitää typerinä, kuten pidit heitä tuossa edellisessä kohdassa. Pedofiilin uhrina video oksetti minua. No, alastoman lapsen videointiakin on oikeastaan alettu pitää epäilyttävänä vasta viime vuosina.

En silti todennäköisesti itsekään videoisi lasta alasti nettiin. Neurootikot vetoavat kirjakauppoihin, että vuosikymmeniä ongelmitta myynnissä olleet, alastomia lapsia sisältävät taidejulkaisut on vedettävä myynnistä koska mahdolliset pedofiilit.

En kuitenkaan usko, että pedofiilien määrä on varsinaisesti aikojen saatossa lisääntynyt. Varma en toki ole ja otan tutkimustiedon vastaan, jos sellaista on. Pointti tuossa lävistyksiin ynnä muihin vertaamisessa oli se, että samoja asioita vastustetaan samalla "vanhempana kaduttaa kun et ymmärtänyt"-argumentilla. On täysin mahdollista, että ei yhtään kaduta. Maailmaan myös tunkee uutta videota sellaista tahtia, että on aika epätodennäköistä, että vuosien päästä ketään ihan kamalan hirveästi kiinnostaa jonkun yksittäisen randomin esiintyminen yksittäisellä musiikkivideolla.

Sanoin, että kaikki ihmiset tulkitsevat omista lähtökohdistaan. Eli sun logiikalla voisi sanoa, että pidän kaikkia ihmisiä typeränä, mitä en suinkaan tee. Kokemastasi olen vilpittömästi pahoillani.

Vasta viime vuosilta on tuloksia ja sen yleisyys miehillä on suuruusluokaltaan vastaava kuin homoseksuaalisuuden. Ja mitä tulee tähän videoon, niin eipä se pedofiileja paljon liikuta, jos jossain yksittäisessä videossa lapsi laulaa tällaisenkin biisin kertosäettä. Youtube on täynnä lapsia laulamassa poppia. Instagramissa on tuhansia lapsia joissa pedofiilille riittää silmäniloa jos niikseen tulee. Tämä kohu kertoo mun näkökulmasta enemmän ihmisten peloista pedofiliaan kohtaan, ja siitä että toivotaan pedofilian häviävän maailmasta, jos sitä oikein kovin vain vastustetaan.

Mutta eihän se niin mene. Tää teksti lämmitti mieltä. Eilen ajellessani töistä kotiin, kuuntelin Suomipopin iltapäivän juontajien keskustelua aiheesta - ensin oltiin sitä mieltä, että video oli ok ja toisena hetkenä se koettiinkin seksistisenä ja pedofiilejä provosoivana.

Itse kun en nähnyt asiaa lainkaan noin. Kun video julkaistiin Sannin fb-sivulla, oli kommenttiryöppy melkoinen. Puutuin erääseen mielipiteeseen kommentoimalla jotakin nuoruusajoistani ja Spaissareitten If you wanna be my lover -kappaleesta.

Tämän sun tekstin luettuani oli pakko avata netistä Vahinko -biisin sanat ja tavata niitä pari kertaa. Näin lähes kolmekymppisenä tulkitsin kappaleen kertovan ihmisestä, joka on mahdollisesti tutustunut ja pettynyt. Mikään ei viittaa seksiin.

Eikä pettämiseen kuten Suomipop antoi ymmärtää. Pettymyksen jälkeiset fiilikset on tuotu myös esille. Ja kertosäettä ränkätään toistamiseen, sen liittymättä enää toiseen säkeistöön. Aivan liian suuri kohu näinkin pienestä asiasta kuin tulkinta. Jokainen voisi mun puolesta pitää mölyt mahassaan ja lipsynkata tätä peilin edessä kotonaan. Ehkäpä kappaleesta avautuisia uusia sanomia kun sille antaisi mahdollisuuden. Mä vähän yli kolmekymppisenä miehenä tulkitsen taas niin että tämä tyttö on masentunut ja on valmis mihin vaan että saa kyseisen jannun hyväksyntää.

Kylmä ja yksitoikkoinen sanoma joka mielestäni alistaa naiset "käyttötavaraksi". Musta sä missasit täysin koko pointin. Ei lapsissa laulamassa itsekseen tuhmiakin biisejä ole pahaa. Ja lapsilla on oikeus tulkita musiikkia omalla tavallaan. Mutta aikuisen ei tule tieten tahtoa julkaista lapsista materiaalia nettiin seksuaalisessa valossa tuhansien ihmisten nähtäväksi. Se on ainoa vääryys joka videossa tapahtui.

Musta sä et lukenut postausta kunnolla. Kirjoitin postauksessa esimerkiksi näin: Minä en nää lasta seksuaalisessa mielessä. Mutta maailma eikä edes Suomi ole lintukoto. Lähes jokainen aikuinen kuitenkin ymmärtää biisin seksuaalisessa mielessä ja kameran ja miljoonayleisön tuominen tähän mukaan oli moraalisesti väärin.

Idea oli hieno, mutta toteutus kusi huolimattomuuteen. Itsekin olen laulanut ties mitä rivouksia varmaan vuotiaana eikä se tietenkään mua vahingoittanut. Se ei ole nyt pointti tässä. Mikä oli väärin oli juuri se, että video oli internetissä. Ja internet ei ole vaan hyvien ja kivojen ja kilttien ihmisten paikka, vaan siellä liikkuu myös ihan kaikki mahdolliset pervot. Videolla lapset lauloivat että heitä saa testaa, ja kyllä, se on kaikilla mahdollisilla tavoilla väärin.

Laulaja ei ollut Sanni, vaan ne lapset. Videossa oli todellakin kiva idea, mutta sitä en ymmärrä miksei siihen voitu valita aikuisia ihmisiä.

Maailma ylipäätään on täynnä kaikenlaisia pervoja, muuallakin kuin internetissä. En näe kovin terveeksi sitäkään, että lopetetaan kaikki hauska siksi, että jossain voi olla joku pervo. Kuten videon nähneet tietävät, on videolla hyvin monen ikäisiä ihmisiä. Lapset videolla pettämisestä kertovan biisin pyörteissä, tajusivat he sitä tai eivät, saattaa herättää irvokkaita reaktioita - internet on eri konteksti kuin kotona tai kavereiden kanssa hoilaaminen. Samaa mieltä, kun anonyymit! Lapset laulavat ei Sanni.

Sitä paitsi tämän kylän homopoika, tytöt nostettiin esiin, koska videolla oli nuoria ehkä noin 8v tyttöjä. Jos videolla olisi ollut yhtä nuoria poikia, oltaisiin se otettu esiin! Onko pakko olettaa, ettei sukupuolia kohdeltaisi samanarvoisesti? Olettaminen ja ennakkoluulot ei ainakaan auta ketään, ei naisia, ei miehiä, ei muun sukupuolisia, siinä kaivetaan vaan syvempää kuoppaa meille kaikille. Tämä anonyymi on nyt eri mieltä kuin nämä anonyymit.

Kaikki raivoaa Sannille ja levy-yhtiölle videosta eikä ota huomioon sitä että jokainen alle 18v joka videossa on, oli saanut vanhemmilta luvan ja laittaneet kirjallisen suostumuksen mukaan. Joten mitä te Sannille raivoatte? Joku jalkafetissipervo voi saada kiksit siitä että netissä on kuva jossa joku lapsi kävelee jalat paljaana, joten pitäisikö kaikki sellaiset kuvat kieltää? Oho, sinne meni yli puolet kesäkuvista: Eikä tuossa videossa olleet lapset edes tehneet mitään seksuaalisia tanssiliikkeitä tai eleitä, eikä kyllä kauheasti kukaan muukaan Lapset laittaa ihan itekseenkin nettiin asioita joissa eivät itse näe mitään pahaa.

Vanhemmilla on se lopullinen vastuu, ei levy-yhtiöillä sun muilla. Miksei kukaan raivoa niille vanhemmille jotka on antaneet luvan siihen videopätkään? Itsekin ensin kummastelin miksi videossa on niinkin nuoria, mutta ihmiset tosiaan tulkitsee biisin sanat eri tavalla. Itsekin laulanut pienenä biisejä joiden kuvittelin tarkoittavan jotain ihan muuta. Ja jokin aika sitten keskustelin kaverin kanssa siitä, kuinka hänen ystävänsä olivat kinastelleet eräästä kappaleesta ja sen sanojen merkityksestä.

Toinen tulkitsi että laulussa laulettiin suihinotosta ja toinen että itsemurhasta. Jälkimmäinen oli muuten oikeassa, eli ihan ihmisestä kiinni miten sanat tulkitsee. Muutenkin se että vedetään hirveä haloo siitä mitä joku laulaa. Joku niitä biisejä kuuntelee ja toivoo kun niitä niin paljon radiossa soitetaan. Ja koska niitä siellä soitetaan, lapsetkin ne kuulee. Onhan siellä ennenkin soinut biisejä joissa lauletaan seksistä, osassa se vaan tuodaan selkeästi esiin, osassa se piilotetaan sanaleikkeihin ja muihin niin hyvin ettei kukaan aikuinenkaan sitä tajua.

Selittää vaikka sen "Miksi siitä videosta johon vanhemmat antoi jo luvan laulaa sen kivan biisin tahdissa siitä 'Jos haluisit testata kerran millainen kaveri olisin tai voitaisiinko vaikka alkaa seukata jos tykkäisitkin mun luonteesta. Mut jos et haluu juttutuokioo niin ei se haittaa, annan sun mennä vaikka se hieman harmittaa' tuli niin hirveä kohu? Miksi en enää löydä sitä kun halusin näyttää sen mun kaverille?

Ihmiset soveltaa biisejä ja niiden mahdollisia merkityksiä omien kokemusten ja sen hetkisen mielialan kautta. Itsekin olen alkanut pitää välillä lauluista joita en aiemmin voinut sietää, ihan vain jonkin elämässä tapahtuneen asian johdosta.

Toisaalta tämän hirveän haloon ei pitäisi paljoa kummastuttaa. Tämä on mielensä pahoittajien aikaa. Kaikesta loukkaannutaan, kaikki on väärin ja kaikki pitäisi kieltää lailla. Sitten ihmetellään miksi ihmiset on niin ahdistuneita kaikesta kun kaikki on jo kielletty. En ole nähnyt videota, joten joudun kysymään täällä; lauloiko ne alaikäiset kohdan "testaa mua kerran" tai "coronaa"? Idolsissa pahimpia tuomaritylytyksiä ei näytetty alaikäisistä, vain rakentavaa kritiikkiä.

Minun nuoruudessa sentään hoilattiin vain "juodaan viinaa tullaan viisaammiksi näin". En nyt muista ulkoa kuka videossa lauloi minkäkin kohdan, laulajia kun oli niin paljon ja eri ikäryhmistä. Kyllä Sleepy Sleeppersin "kakkahuumori" oli aikoinaan lähinnä vapauttavaa, joten Mä oon täysin samaa mieltä siitä et tää kohu on paisunut ihan älyttömäks. Liputan artisin vapautta ja sananvapautta ennen kaikkea muuta. Itse en tosiaan ole koko videota nähnyt, eikä se alaikäset musavideolla-juttu nyt mua sinänsä niin suututtanutkaan.

Sanni ei tee biisejä lapsille, ja jos kuuntelevat, niin kuunnelkoot. Sen sijaan Sannin biiseissä on toistuva teema, jossa kertoja hokee juttuja kuten "olen halpa, alennuskorissa, "jos haluut testaa mua yhden kerran vaan, on ilo olla sun vahinko", "olen lelu" jne.

Naisena noita "I just wanna look good for you" ei Sannin vaan kollegan biisi -lyriikoita saa kuulla joka tuutista. Ymmärrän toki, että biisit ovat hänen kertomuksiaan hänen kokemuksistaan, mutta mietitäänkö sitten sen sijaan, miksi niin monet naisartistit laulavat tällä tematiikalla?

Sanni on myös julistanut avoimesti olisko nytin haastattelu? Jo edellisessä mitähänvittua-biisissä häiritsi ei kirosana vaan kertojan omituinen asenne siihen kun alkaa kohta ehkä hermostua kun poikaystävä selkeästi paneskelee ympäri kyliä minkä kerkeää.

Ja yksi vaan kietoutuu sen kaulahuiviin ja märehtii ja aikoo vielä pyytää anteeksi "ylireagoimista". Mä taas en näe Sannin käsittelemiä teemoja niinkään rappioromanttisina tai alentavina, vaan enemmänkin niin, että voi toimia juuri niin kuin haluaa.

Toiset nyt vain tykkää olla "leluja" tai "halpoja alennuskorissa". On ihan turha rakentaa perheidyllikulissia, jos sellainen ei kiinnosta. En ole hirveästi Sannin haastattelujuttuja seurannut, mutta biisien kannalta Sanni on mun mielestä hoitanut sukupuolikulman hienosti.

Sukupuolet eivät erityisemmin tule teksteistä esiin, mikä on musta hienoa. Mutta noinhan se monilla menee: Kaulahuiviin tekstissä kyllä piiloutuu se pettäjäkumppani. Mutta siis hyvä pointti toki tämäkin, kiitos kommentista! Että siinä varmaan se ero?

Ei laiteta mutkia ihan niin suoriksi. On eri asia tehdä jokin biisi, ja että lapset nyt sattuvat kuuntelemaan sitä, kun tarkoituksellisesti laittaa lapsia sen biisin musavideolle. Silloin artistilla on hieman suurempi vastuu lapsi-liittymästä. On toki eri asioita, mutta ihmettelen silti, ettei muiden mies artistien samantyyppiset tempaukset aiheuta mitään hämminkiä, vaan juuri tämä videointi on nyt se suurin ongelma.

Artisti on vapaa tekemään juuri sellaisia sanoituksia kuin haluaa, en siis ota kantaa Sannin tekstiin. Ei ole mikään perustelu, että "lapsi ei ymmärrä sanoja kuten aikuinen", koska jonain päivänä se tämän päivän 8-vuotias fani on itse isompi ja voi olla sitä mieltä, ettei olisikaan halunnut esiintyä tällä musiikkivideolla. Toki aikuinenkin voi muuttaa mieltään, mutta silloin vastuu siitä kannetaan itse. Sanoisin että tässä kohtaa ehkä vuotias voi määritellä itse haluaako naamansa videolla näkyvän, mutta lapsen kohdalla vastuun kantaa aikuinen ja levy-yhtiö.

Ja kyllä elämässä voi katua kaikenlaista, kuten kännireissuja ja tatskoja, mutta näistäkin päätöksistä se ihminen kantaa aikanaan vastuunsa itse, mutta tässä kohtaa vastuu on selvästi aikuisella.

Vanha viisaus on siitä, että se mitä laittaa nettiin on siellä ikuisesti pätee erityisen hyvin vielä tässä, kun materiaali ei tosiaankaan ole millään tapaan omissa käsissä.

On siis aivan eri asia hoilata "Seksi vie ja taksi tuo" kappaletta omassa kodissa tai sille naapurin tädille , kun antaa omat kasvot kappaleelle, jonka sisältöä ei ymmärrä ja josta jää jälki, jota et voi koskaan pyyhkiä pois. Tästä toki päästään laajempaan kysymykseen siitä, että mikä on lapsen naaman paikka somessa ylipäätään.

Siinä vaiheessa kun niitä omia rajoja osaa määritellä, niin voi olla, että on jaettu jo paljon sellaista, joita ei olisi koskaan halunnut muille jakaa. Vastuun kantaa jälleen aikuinen. Lapsen paikka somessa-keskustelu onkin hyvä. On täysin ok, jos joku ei halua omaa lastaan nettiin tai musiikkivideolle. Sekin on täysin ok, jos lapsen osallistuminen videoon tai someen omasta mielestä sopii. Tässä tapauksessa luvat on kuitenkin olleet kunnossa ja vanhemmille videoon osallistuminen on ollut ok.

Kukaanhaan ei myöskään koska ole sanonut yhtään mitään Cheekista, jolla on sellaisia neronleimauksia kuin esim "älä tee horosta vaimoo" ja "nähny enemmän pyllyä ku taksin takaistuin. En ymmärrä aina ihan miten tää ihmisten logiikka toimii. Jos oot mies, niin saat laulaa vaikka kuikka alentavia lauluja naisista ja haukkua naisia huoriksi.

Mutta annas olla jos olet nainen Turhaan homopoika nyt vaahtoaa. Jos aikuisten ihmisten, tässä tapauksessa Sannin ja erityisesti hänen tuotantotiiminsä, mielestä ei ole mitään outoa siinä että laitetaan alaikäiset videolle internetiin laulamaan kuinka mua saa testaa, niin 'en voi olla ensimmäisenä onnittelemassa'.

Tässä on nyt aikuisten arvostelukyky lapsiin nähden pettänyt, ja turha sitä on nyt enää paikkailla millään sekundäärisillä perusteilla "ei kaikkea kivaa pidä kieltää vaikka hulluja onkin" on aika vaarallinen näkökulma tällaiseen asiaan. Ei tuossa videolla kukaan NÄE lapsia seksuaalisessa valossa. Mutta kuuntele nyt itsekin mitä ne alakouluikäiset siellä laulaa.

Musta nimenomaan se on vaarallinen näkökulma, jos aletaan hirveästi mukautua erilaisiin, jopa kuvitteellisiin uhkakuviin ja elää niiden mukaan. Siitähän tämä koko keskustelu on lähtenyt, että Hesarin toimittaja näki lapset videolla seksuaalisessa valossa.

Entäs sellainen ysärihitti kuin E-rotic? D siinä ei paljoa kielimuurit painanut, kun cd: Ja niitä me äiskän kullannuput bailattiin ihan täysillä ;. Ai hitto, joo, muistan E-roticin! Kaverien isoveljillä oli levyjä ja se oli jännittävää!

Mä sain joululahjaksi Sannin Sotke mut- levyn 8lk: Kuuntelin ja fiilistelin levyn sata kertaa enkä varmaan muistaakseni tajunnut että seksistä oltsis laulettu. No nyt 18v levyä kuuntelee erikorvilla ja huomaa biiseissä viittauksia seksiin. Ja toisena pointtina lastenhoitajana niin lapset Laukaan esim Antti Tuiskun pyydä multa anteeksi kunolla Ajattelee no siinähän pyydetään anteeksi. Nyt on pakko kommentoida, että pirun hyvä kirjoitus! Kaiken lisäksi lapsien vanhemmilta oli tässä kirjallinen suostumus, ei niitä sinne nettiin pakolla laitettu..

Miksi kukaan ei vetänyt herneitä nenään kun Laura Närhen biidissä lapsikuoro laulaa taustalla huoraamisesta kertovassa biisissä Tuhlari? Mäkin lauloin pienenä seksi vie ja taksi tuo mut siideri mua liikuttaa, vaikken tiennyt noiden tarkoituksista mitään, mutta onneksi en päätynyt internetiin. Vaikka vanhempani olisivat antaneet suostumuksensa, miettikää miltä minusta tai teistä muista pikkutähdistä nyt tuntuisi löytää musiikkivideolta hoilaamassa seksistä ja siideristä alaikäisenä.

Ei, tässä kohussa ei ole kyse siitä, että toi biisi nyt vahingoittaisi niitä lapsia itsessään. Hesarin toimittajahan oli kysynyt lapsiltaan mitä biisi voisi tarkoittaa, corona oli syötävää ja mitä halutaan testata.

Itse ehdin näkemään videon ja olihan se oikeasti ihmetyttävää, että internetissä tai vastaavasti missä tahansa missä se olisi tullut soimaan alaikäiset laulaa videolla "jos haluut testaa mua yhden kerran vaan". Arvostelukyky petti pahemman kerran myt. Toinen, miksi tämä kohu on niin suuri, on se, että Sanni vähätteli asiaa. Jos hän tai kuka hänen facebookkia kirjoitteleekaan olisi kirjoittanut vilpittömät pahoittelut asiasta, että nyt tehtiin moka, anteeksi.

Mutta hän vastasi niin kuin vastasi. Muutama soraääni joo pilaa kaiken. Ei sillä, kyllä mä vieläkin pidän Sannista, vaikka tää juttu olikin todella mauton ja ajattelematon. Ihan rehellisesti mun on todella vaikea kuvitella, että video voisi oikeasti tuntua pahalta jälkeenpäin.

Toki ehkä vähän nolostuttavalta ja kiusalliselta, kuten lapsuuden tai nuoruuden teot usein, mutta loppuviimeksi idolin musavideolla esiintyminen on kuitenkin vuosienkin jälkeen siisti juttu, jota voi muistella lämmöllä.

Valitettavasti et pysty antamaan uskottavaa mielipidettä asiaan, mikäli et pysty aidosti pistämään ajatustasi esimerkiksi "vanhemmuuden" moodiin. Tietyt assosiaatiot tulevat nimenomaan vanhemmuuden myötä tulevasta "suojelevasta" asennoitumisesta. Tätä kautta tulee rinnastus suoraan seksuaaliseen viittaukseen, kun pienet alaikäiset laulavat: Artisti itsekin on vielä "lapsi", joten ei täysin ymmärrä viestinsä vakavuutta.

Jos hänellä olisi oma lapsi, uskoisin hänen olevan samaa mieltä kuin media. Mutta virheistä opitaan ja soveliaisuuden rajat joskus pitää löytää niitä testaamalla. Joo, suojeleva asennoituminen tässä on hyvin suuri ongelma.

Se kun menee ihan hulluihin äärettömyyksiin. Minua ärsyttää kohussa eniten se, että vastuu lasten ottamisesta mukaan videolle on ulkoistettu artistille ja levy-yhtiölle. Jos jonkun arvostelukyky tässä on pettänyt niin niiden vanhempien, jotka ovat antaneet suostumuksensa lapsen esiintymiseen tällä videolla.

Vanhemmat ovat varmasti nähneet videon ennen sen julkaisua ja olisivat voineet puuttua lasten esiintymiseen, jos olisivat halunneet. Vanhemmat ovat vastuussa lapsistaan ja lapsiaan koskevista päätöksistä.

Eivät artistit ja levy-yhtiöt. Joo, levy-yhtiötä tai artistia on turha syyttää, vastuu lapsista on tottakai vanhemmilla. En toisaalta näe kyllä tarpeelliseksi syyttää tästä vanhempiakaan. D joo ei ole vastuuta kenelläkään tästäkään asiasta.. Olisiko kuitenkin artistin ja levy-yhtiö tyyppien mennä hetkeksi maatöihin että normaali ymmärrys palaisi..

Toisten taas ei kannattaisi tulla edes välillä pois maatöistä. Vanhemmilta on kysytty lupa, vanhemmat ovat antaneet luvan, levy-yhtiö on hoitanut kaiken oikein. Etkö tajua, että nyt ne oikeat pedarit saa sulta vettä myllyyn?

Ei ne tajua, mitä sä oikeasti tarkoitat. Tiedätkö, mun lapselle pedari piti seksivalistusta oikein viestiä, koska sen mielestä se on parasta lapsen suojelua niiltä oikeilta pedareilta. Sen mielestä äiti ei osaa lasta suojata, koska ei ollut näyttänyt yhtään pornovideota vuotiaalle. Ja nyt se lapsi lähtee psykiatriselle hoitoon. Ei pystynyt lukemaan pitkälle: Huono kirjoitustyyli, vain yksi näkökulma, muna pystyssä Sannia puolusteleva. Jos et näe tässä mitään ällöttävää olet aivopesty.

Sitäpaitsi se video on netissä, tsekkaa faktasi ennen kuin kirjoitat. Onneksi itse lähdit argumentoimaan jäsennellysti ja monista eri näkökulmista. Ja joo, videon löytää kyllä netistä aina silloin kun sitä ei ole poistettu. Valtaosa keskustelijoista ei kuitenkaan ole nähnyt videota. Juuri näin - asenne tällä palstalla on täsmälleen sitä mitä odotinkin. Aivopestyjen hölmöjen kiihkeätä, sanoisin raivokasta, pikkulumpun puolustelua. Näitä lumppusanneja riittää niin viihteessä kuin kadulla, en ole aikoihin enää kunnioittanut naista, sen ne saavat aikaan.

Näkisipä nyt jossain lahjakkuutta ja tyyliä. Ainakin pitäisi tutkia, mikä ei-länsimaisissa kulttuureissa mättää lännen homo-offensiivissa. Onko kyse edes ensisijaisesti homoista, vai jostain muusta, kuten valkoisen miehen liiankin tyypillisestä tavasta sanella muille miten kuuluu elää.

Toisin sanoen ei kyse ole heteronormatiivisuudesta, vaan sellaisesta parisuhdenormatiivisuudesta, joka on historiallisesti ja kulttuurillisesti perifeerinen tavalla, jossa osapuolet voivat olla mitä sukupuolta tahansa. Näin ollen meidän on kysyttävä: Vastustetaanko länsimaiden ulkopuolella ensisijaisesti tietyn ryhmän homojen oikeuksia vai ajatusta, että tietty ryhmä homot kulttuurisena ryhmänä pitää ensin konstruoida, jota kautta konstruoidaan väistämättä myös länsimainen parisuhde.

Tämä saattaa olla vaikeampi ajatus hyväksyä, kuin homot sinänsä. Edellä sanotulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, onko homous tai heterous 'biologinen' vai 'kulttuurillinen' ilmiö. Koko dikotomia perustuu vanhaan tietoon. Monissa kulttureissa parisuhdeimperialismi siis kiistatta näyttäytyy hyvin kulttuurisidonnaiselta läntisen kulttuuri-imperialismin ilmenemismuodolta.

Itse en keksi mitään argumenttia, joka todistaisi tämän ajatuksen olevan jotenkin niin objektiivisesti ja ilmiselvästi väärä, että lähtisin kiihkoilemaan teeman kanssa suuntaan tai toiseen. Näytä Piilota kommentit 7 kommenttia. Lieneekö mies koskaan lukenut Pidot-dialogia, jonka pohjalta hän saarnaa? Ymmärtänet, että tähän tilanteeseen ajaa juuri nykyinen tasa-arvoton lainsäädäntö. Eli teinipojat hakeutuvat pakosta vanhojen herrojen kainaloon, koska he eivät uskalla solmia suhteita ikäisensä kanssa ilmitulon pelosta.

Sinällään homosuhteissa ei tunneta ikäeroja, ei varallisuuseroja, ei ammattieroja, ei kansallisuuseroja, ei ihonvärieroja. Se raivostutti aikoinaan Hitleriä juutalaisissa, koska he pystyvät asettumaan asumaan minne tahansa ja oppivat eri kieliä. Siitä Hitler saarnasi yhdessä puheessaan kansanjoukoille. Eli hän ilmaisi paheksuntansa heille, jotka eivät ole valmiita alistumaan hänen kapeakatseiseen maailman näkemykseensä.

Sama ongelma on nyt Putinilla. Siksi Putin rahoitti esim. Asia tuli ilmi viime kesänä. Ehkä Suomessakin saadaan Kremlistä siihen tarkoitukseen rahoitusta? Tämä koko joopas eipäs väittely vahingoittaa eniten suomalaisia homolapsia ja —nuoria. Heistä ei tunnu välittävän kukaan? Harvinaisen mielenkiintoinen ja hyvä kirjoitus aiheesta. Yleistyksenä voisi sanoa että niin homoavioliitoa kuin pakkoruotsitustakin ajavat näkevät maailmansa vain erittäin kapeasta perspektiivistä, ja ajattelevat asiaa enemmän tunteella kuin rationaalisesti.

Siten, koska tuntevat olevansa hyvän puolella pahaa vastaa, kieltäytyvät kaikesta järkevästä pohdiskelusta, periaattenaan: Koska minä, toistenkin täytyy. Ja et näe tätä kapeaa perspektiiviä homoavioliiton vastustajien tai pakkoruotsin vastustajien joukossa? Kukka kylläkin, mutta minusta tämänkaltaisten asioiden jyrkemmän linjan kannattajissa ja vastustajissa on yhtälailla fanatismia.

En puhunut mitään vastustajien perspektiiveistä. Kyllä sielläkin puolella silmälappuisia löytyy ihan tarpeeksi. Pitää tutustua esittämiisi väitteisiin myöhemmin, mutta osoitat muuten ainakin hyvää historallista päätelmäketjua. Ilmeisesti ymmärrät historiasta ja lähteistä jonkinverran. Muinaisina iltoina on yhteiskunnallisten eliittien ja kaiken maailman hallitsijoiden keskuudessa esiintynyt kaikki nykyään virallisesti tunnetut parisuhteiden ja seurustelusuhteiden muodot, ja paljon päälle.

Maailmassa on olemassa seksuaalisuuden muotoja, joita länsimaissa tai ainakaan kirjallisuudessa ja virallisessa tiedonmuodostuksessa ei lainkaan tunneta. Viimeisen lauseen ja kommentin esitti eräässä sukupuolentutkimuksen kansainvälisessä konferenssissa Desiree Lewis Associate Professor, University of the Western Cape, South Africa. Lewisin konferenssipuhe "Global Politics and Same-Sex in Southern Africa" koski kamppailuja seksuaalioikeuksista eteläisessä Afrikassa.

Toisten mielestä Etelä-Afrikka on edelläkävijä ja vapauden saareke, toisetn mielestä Etelä-Afrikka tarjooa oikeuksia vain lähinnä taloudellisesti hyvin toimeentuleville kansalaisille:. According to this interpretation, South Africa's rights-based culture guarantees freedoms mainly to economically privileged citizens. At the same time, many black and poor lgbti people constantly struggle for fundamental rights — often in the face of horrific eruptions of hetero-sexist violence.

Aivan tietämätöntä on väittää, että nämä kamppailut olisivat jotakin länsimaiden kulttuuri-imperialismia. Lgbt-ihmisoikeuksien edistäminen on tärkeä asia maailmanpolitiikassa, mutta tämä ei tietenkään liity mihinkään tasa-arvoiseen avioliittoon tai verosäännöksiin vaan oikeuteen elämään, fyysiseen koskemattomuuteen ja ilmaisun vapauteen.

Vallitseva mieskuva on vähintäänkin mielenkiintoinen. Miehistä voi näemmä viljellä mitä hyvänsä kliseitä ja päättömyyksiä eikä se juuri näytä kummastuttavan. Viime päivinä on somekommenteissa ja puoluetoimijoiden puheenvuoroissa kritisoitu sitä, miten Helsingin Sanomien Nyt-liite vertasi Yhdysvaltain presidenttiä sikaan satiirikuvassaan.

Ruotsin syyskuun valtiopäivävaaleihin on aikaa enää pari kuukautta   Allt om valet. Viime päivinä Ortegan hallinnon kannattajat ovat vallanneet maapalstoja niin Managuassa kuin muualla maassa.

elokuu Ei sitä siis välttämättä tarjouduta poikien testattavaksi. . viime vuosilta on tuloksia ja sen yleisyys miehillä on suuruusluokaltaan vastaava kuin homoseksuaalisuuden. .. Että mitäjän vittua vrt. vaikkapa Lilly Allenin Fuck You) . Hän oli Itä-Euroopan juutalaisten vanhempiensa nuorempi poika ja liettualaisen . siveysrikoksesta merkitsi rekisteröintiä seksirikolliseksi (engl. sex offender). . ja Daden piirikunnan väitettiin muuttuvan ”homoseksuaalisuuden keskukseksi”, .. Black Monday) alle ja sivun toisella puolella kerrottiin, kuinka ruumiita tuotiin. Young teen naked boy vintage movie and gay teenage boys oral sex Ash Young hung black guys and boys gay Mark Loves A Hot Spanking! . Cute young gay sexy boys ass video clips Fatherly Figure Vapaa homoseksuaalinen porno-rintasyöpä cum ja nuori poika alaston teini-ikäiset elokuva